Hatha Yoga

Wanneer men spreekt over yoga dan wordt er vaak Hatha Yoga bedoeld. Deze yoga vorm is een van de populairste yoga vormen. Je lichaam en adem leren beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers van Hatha yoga.

 

Hatha is een stroming zonder duidelijke oprichter of goeroes. Daardoor is het heel open; iedereen kan er het zijne in vinden.

Hatha betekent Zon (Ha) Maan (Tha): het draagt zowel de aspecten van de krachtige, verlichtende en verwarmende zon alswel de kalmerende en subtielere kwaliteiten van de maan. Je beoefent tijdens Hatha yoga dus zowel houdingen die je lijf en geest versterken en krachtig maken, met daarnaast rustige, verdiepende houdingen die je geest en lijf ruimer maken, kalmeren en openen. Het gaat om het evenwicht tussen de verschillende kwaliteiten. Net als de zon en de maan, yin en yang, links en rechts, mannelijk en vrouwelijk, dragen wij ook al deze kwaliteiten in ons. Als deze elementen met elkaar in evenwicht zijn dan kunnen we optimaal functioneren, groeien, gezond en gelukkig zijn.

 

Tijdens de Hatha Yogalessen worden verschillende inspannende (krachtige) en ontspannende houdingen afgewisseld, in combinatie met adembewustzijn en aandachtsmeditatie ofwel mindfulness. Zo ontstaat er weer evenwicht, verbinding en  stroming. Het is belangrijk dat jij tijdens de yogales de ruimte voelt jezelf te zijn, te voelen wat jouw lichaam je vertelt en daar gericht aandacht aan te besteden.

 

Hatha yoga versterkt de spieren, maakt het lichaam leniger, verbetert de lichaamshouding, kalmeert de geest en brengt ontspanning.

 

 


Deze les wordt gegeven door:

Simone

Hatha Yoga

Maandag 19:00 - 20:00