Yin Yoga

Door de vele activiteiten in ons dagelijkse leven is het goed om een balans te vinden tussen yin en yang. Zelfs als we nadenken, en nog vervelender, stress gerelateerde klachten hebben of slecht slapen, gebruiken we energie die we onder de noemer van yang mogen plaatsen. Er ontwikkelen zich gifstoffen in je lichaam die diverse klachten kunnen veroorzaken en we hierdoor in een vicieuze cirkel terecht komen.

Yin yoga is een vorm van bewegingen, of liever gezegd houdingen die langere tijd worden vastgehouden. Door een houding (3 min., 5 of langer) in compressie of stretch te houden, oefen je invloed uit op de hydratatie van het bindweefsel. Elke kleine oefening is voldoende, je hoeft je er absoluut niet voor dubbel te vouwen.

Yin yoga is geschikt voor iedereen. Elk lichaam is uniek en heeft zijn eigen structuur en bewegingsmogelijkheden. De zenuwen, spieren, bloedvaten, meridianen krijgen ruimte in het bindweefsel waardoor alles vrijelijk gaat stromen.

Je komt in een natuurlijke flow en je voelt je al gauw soepeler, fitter, helderder, beter. Het heeft een positief effect op je organen en op je geestelijk welbevinden. Yin yoga heeft een geweldig herstellend vermogen voor het complete lichaam.


Deze les wordt gegeven door:

Vera

Yin Yoga

Maandag  09:00 - 10:00

Woensdag 20:30 - 21:30